meeting table with phone

Διοικητικό Συμβούλιο

Η HELLENiQ ENERGY Holdings Α.Ε. διοικείται απο εντεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Διοικητικό Συμβούλιο της HELLENiQ ENERGY Holdings Α.Ε.:

Ο Σπήλιος Λιβανός σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Άμχερστ των ΗΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Συγκριτική Πολιτική Ανάλυση στο Πανεπιστήμιο του Reading του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εργάστηκε ως σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες και ως στέλεχος εταιρικής ανάπτυξης ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, ίδρυσε εταιρεία ανάπτυξης ιδιωτικών κατασκευαστικών έργων και διαχείρισης ακινήτων με δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την οποία και διατηρεί μέχρι σήμερα.

Εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές του 2007 και του 2019 και το 2019 ανέλαβε καθήκοντα  κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.

Το διάστημα Ιανουαρίου 2021 – Φεβρουαρίου 2022 διετέλεσε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη διάρκεια των κοινοβουλευτικών του θητειών συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή
Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Γενικού Ισολογισμού και Ελέγχου του Απολογισμού και Προϋπολογισμού του Κράτους.

Από το 2016 μέχρι το 2019 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πνευματικής Εστίας Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Τον Νοέμβριο του 2022 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης  του ΝΑΤΟ παραμένοντας και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας.


Σπούδασε Οικονομολόγος, με εξειδίκευση στην Οικονομετρία στο Πανεπιστήμιο του Essex Αγγλίας και είναι μέλος (F.C.A.) του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW).

Ξεκίνησε  την καριέρα του το 1989 στην KPMG στο Λονδίνο, με ειδίκευση στον τραπεζικό τομέα και μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους. Από το 1993 έως το 2000 εργάστηκε σε Διευθυντικές θέσεις στην Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές αγορές στον Όμιλο DIAGEO ενώ το 1998-1999 ανέλαβε, παράλληλα, και την ανάπτυξη του κλάδου τροφίμων του Ομίλου (Pillsbury) στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. 

Κατά την περίοδο 2000 έως 2002 εργάστηκε σε εισηγμένη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, συμφερόντων του Ομίλου ΛΕΒΕΝΤΗ και το 2003 προσλήφθηκε ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Πληροφορικής στην ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε..

Το 2005, μετά τη  συγχώνευση της ΠΕΤΡΟΛΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ανέλαβε ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Ομίλου και ορίστηκε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου. Από το 2012 είχε την εποπτεία των δραστηριοτήτων εξωτερικού, ενώ  διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κατά το χρονικό διάστημα 2014-2015 και 2017-2019 οπότε και ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Εκτός από μέλος (FCA) του ICAEW, και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, συμμετέχει σε διάφορες εξιδεικευμένες ομάδες του ICAEW και είναι ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.  Από το 2020 είναι εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου  Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ενώ από τον Ιούνιο 2021 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  του ΒΙΑΝ (Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη).


Ως Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων του Ομίλου είναι υπεύθυνος για τον στρατηγικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την εκπροσώπηση σε διεθνείς οργανισμούς καθώς και τη διαχείριση των στρατηγικών έργων και συμμετοχών του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΔΕΠΑ/ Elpedison/ ΑΣΠΡΟΦΟΣ) και την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων. Συμμετέχει στο ΔΣ του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Διυλιστηρίων (European Petroleum Refiners Association) ως τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος από το 2012. Είναι στέλεχος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ από το 2007.

Κατείχε τη θέση του Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης σε διεθνή όμιλο επιχειρήσεων (SETE S.A.) με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας από το 1998 μέχρι το 2006, έχοντας παράλληλα την ευθύνη παρακολούθησης του ενεργειακού χαρτοφυλακίου του ομίλου.

Προηγουμένως διατέλεσε στέλεχος, σε διάφορες τεχνικές και επιτελικές θέσεις, των εταιρειών Stone & Webster, Molten Metal Technology, Merck, Dow Corning, Dow Chemical στις Η.Π.Α., μεταξύ 1993 και 1997. 

Είναι κάτοχος πτυχίου MBA (1998) από το Harvard Business School και πτυχίων M.Sc. (1993) and B.Sc. (1992) in Chemical Engineering από το Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ).


Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με πτυχίο στις Οικονομικές Επιστήμες (Τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Lancaster (Αγγλία) στα οικονομικά (Postgraduate Diploma in Economics) και σε Marketing και Finance (M.A.).

Εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις σε ελληνικές και διεθνείς τράπεζες στην Ελλάδα, ενώ διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (CFO) και Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής (Chief Operating Officer) της ΟΤΕ Α.Ε.. Μετά την εξαγορά της ΟΤΕ από την Deutsche Telekom (DT) διετέλεσε και μέλος (Εκτελεστικό) του διοικητικού συμβουλίου της ΟΤΕ και του European Management Board της DT. Επίσης, διετέλεσε μέλος διοικητικών συμβουλίων ελληνικών εισηγμένων εταιρειών.

Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ειδικών Εκκαθαρίσεων της Τραπέζης Ελλάδος.


Ο κ. Θεόδωρος- Αχιλλέας Βάρδας είναι από το 2003 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, θυγατρικής εταιρείας εμπορίας του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Είναι Χημικός Μηχανικός του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου Ζυρίχης, Ελβετίας, με Διδακτορικό τίτλο σπουδών (PhD) από το τμήμα Systems Engineering της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ίδιου Πολυτεχνείου.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1979 στον Όμιλο ΛΑΤΣΗ, όπου αρχικά εργάστηκε σε επιτελικές θέσεις ευθύνης και από το 1981 ως Γενικός Διευθυντής Εφοδιασμού & Εμπορίας Πετρελαιοειδών. Παράλληλα, από το 1988 έως το 2003 διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε..

Από τον Οκτώβριο του 2003, μετά τη συγχώνευση της ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. με την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. και έως το τέλος του 2016, διετέλεσε Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε..

Έχει επίσης διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιρειών ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. (1999 - 2003), ΔΕΠΑ Α.Ε. (2004-2016) και ELPEDISON BV (2008-2016).

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.


Ο Νίκος Βρεττός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι Χημικός Μηχανικός του Πολυτεχνείου της Καρλσρούης, με Διδακτορικό τίτλο σπουδών (PhD) στην υπολογιστική φυσική στερεών από το Πανεπιστήμιο του Κυότο -Ιαπωνίας.

Τα έτη 1990-1991 εργάστηκε τον όμιλο Bayer Ιαπωνίας και στην συνέχεια έως το 2014, στην Τhe Boston Consulting Group στο Ντίσελντορφ, τη Νέα Υόρκη, την Αθήνα και το Τόκυο ως Senior Partner και Managing Director, με ειδίκευση σε πλήθος τομέων, μεταξύ των οποίων η ενέργεια, ο χρηματοπιστωτικός τομέας, η ναυτιλία, τα βιομηχανικά αγαθά, υγεία, οι τηλεπικοινωνίες, το εμπόριο και οι αερομεταφορές.

Από το 2013 και έως σήμερα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και αρχικός επενδυτής στη γερμανική εταιρεία τεχνολογίας nanoSaar AG  και από το 2015 είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και εταιριών διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας.   

Παράλληλα, έχει διατελέσει μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών. Έχει επίσης δημοσιεύσεις οικονομικών μελετών, καθώς και αρθρογραφεί επί οικονομικών θεμάτων.


Ο κ. Τριδήμας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με πτυχίο στις Νομικές Επιστήμες, κάτοχος Μεταπτυχιακού (LL.M.) και Διδακτορικού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ με ειδίκευση στην Εναρμόνιση της Ρύθμισης Χρηματοπιστωτικών Μέσων στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1987 και δικηγόρος (Barrister) Αγγλίας και Ουαλίας από το 2000 και έχει παραστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και επενδυτικών διαιτητικών δικαστηρίων.  

Στο παρελθόν κατείχε ακαδημαϊκές θέσεις στα Πανεπιστήμια του Μπέρμιγχαμ, του Σαουθάμπτον, του Κέιμπριτζ και του Λονδίνου (Queen Mary), ενώ έχει εργαστεί και στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ως Référendaire. Έχει διδάξει σε σειρά Πανεπιστημίων στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και τον Καναδά.

Σήμερα είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκού Δικαίου στη Νομική Σχολή Dickson Poon, στο King’s College του Λονδίνου, ενώ παράλληλα είναι καθηγητής και διακεκριμένος ερευνητής (Nancy A. Patterson Distinguished Faculty Scholar) στη Νομική Σχολή του Pennsylvania State University και επισκέπτης καθηγητής στο College of Europe στην Μπρύζ. Εργάζεται ως δικηγόρος (Barrister) στα Matrix Chambers στο Λονδίνο.

Διαθέτει εμπειρία στις διεθνείς και ευρωπαϊκές υποθέσεις έχοντας υπάρξει σύμβουλος των ευρωπαϊκών θεσμών επί πλήθους νομικών ζητημάτων καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τις διαπραγματεύσεις του Brexit, καθώς και της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 2002-2003 με έμφαση στα ζητήματα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωση.

Την περίοδο 2005-2013 διετέλεσε ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EFG Eurobank και από τον Φεβρουάριο 2020 είναι μη εκτελεστικό μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος νομικών μελετών και έχει συγγράψει σημαντικά εγχειρίδια Ευρωπαϊκού Δικαίου.


Η Σταυρούλα Καμπουρίδου κατέχει πτυχίο B.Sc. στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και M.Sc. στην Ηλεκτρολογία Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Stanford με πλήρη υποτροφία.

Διαθέτει πάνω από 19 χρόνια εμπειρίας στην Πληροφορική, το FinTech (Χρηματοοικονομική Τεχνολογία) και την Καινοτομία. Ξεκίνησε την καριέρα της στην IBM Ελλάδος ως Ειδικός Πωλήσεων Εξοπλισμού, και αργότερα προήχθη στη θέση της Διευθύντριας Συστημάτων Πελατών. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Όμιλος ΕΤΕ) ως Σύμβουλος Διοίκησης, συμβάλλοντας στην ίδρυση της Διεύθυνσης Προμηθειών του Ομίλου και αργότερα εργάστηκε ως Προϊσταμένη Τμήματος Προμηθειών Πληροφορικής.

Επί του παρόντος, υπηρετεί ως Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΙΑΣ Α.Ε., του Εθνικού Φορέα Εκκαθάρισης Διατραπεζικών Πληρωμών, θέση που κατέχει από τον Ιανουάριο του 2021. Υπό την ηγεσία της, η ΔΙΑΣ Α.Ε. έχει σημειώσει σημαντικές προόδους, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχούς διασύνδεσης στο TIPS και της ενίσχυσης της εμβέλειας των άμεσων πληρωμών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το 2023, η ΔΙΑΣ επεξεργάστηκε 406 εκατομμύρια συναλλαγές, αξίας €450 δισεκατομμυρίων και πέτυχε σημαντική ανάπτυξη στις τιμολογημένες συναλλαγές, τα έσοδα και τα καθαρά κέρδη για τρίτη συνεχή χρονιά.

Επιπλέον, η κ. Καμπουρίδου ήταν Σύμβουλος Τεχνολογίας του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και Επικεφαλής του Κόμβου Καινοτομίας FinTech, όπου ηγήθηκε πρωτοβουλιών όπως τη δημιουργία του Regulatory Sandbox.

Από τον Ιούνιο του 2022, είναι Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου στην Fourlis Α.Ε. Συμμετοχών.


O Κώστας Μητρόπουλος είναι σύμβουλος επιχειρήσεων με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη στρατηγικής, εξαγορές, συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις, στην ενέργεια, την βιομηχανία και τον  χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Coopers & Lybrand στην Αγγλία και έκτοτε έχει υπηρετήσει σε ανώτατες θέσεις διοίκησης και ευθύνης διαφόρων οργανισμών, αλλά και τραπεζών.

Το 1989 υπήρξε ιδρυτής της KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε., στην οποία διετέλεσε Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, έως το 2008. Από το 2008 έως το 2011  ήταν Εκτελεστικός Πρόεδρος της Eurobank EFG Equities ΑΕΠΕΥ και Επικεφαλής του Global Equity, Investment Banking, Brokerage & Private Equity του Ομίλου Eurobank EFG. Κατά το διάστημα 2011-2012 υπήρξε ο πρώτος Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου A.E. (ΤΑΙΠΕΔ). Από το 2013 έως το 2019 ήταν Εντεταλμένος Σύμβουλος της PwC στην Ελλάδα, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του τμήματος Advisory, ενώ παράλληλα διετέλεσε για 16 μήνες και Διευθύνων Σύμβουλος της PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε., αναλαμβάνοντας την εκκαθάριση 16 ελληνικών τραπεζών (2017-2018). Κατά το διάστημα 2019-2020 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ATTICA BANK.

Είναι πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) του Τμήματος Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και τα οικονομικά, κατέχοντας MSc από το Imperial College και PhD από το London Business School.

Ο κ. Κ. Μητρόπουλος είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε. (ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό), της ΠΛΑΙΣΙΟ Α.Ε. (ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό), της ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε (ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό), της Cyprus Development Bank  Ltd (ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό) και του ΙΟΒΕ.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά σε θέματα ενέργειας και στρατηγικής και σε επαγγελματικά περιοδικά και εφημερίδες και είναι συγγραφέας ενός βιβλίου για  τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.


Είναι δικηγόρος Αθηνών. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Κοινοτικό Δίκαιο στα Πανεπιστήμια Παρίσι Ι (Sorbonne)  και Paris XI ( Sceaux).
Άσκησε μάχημη δικηγορία και διετέλεσε κατά το χρονικό διάστημα 1994-20026 νομική σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Από το 1994 ασχολήθηκε ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας εκλεγεί τέσσερεις φορές δημοτική σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας και δύο φορές περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηνάιων ( ΟΠΑΝΔΑ) από το Σεπτέμβριο του 2019 έως το Σεπτέμβριο του 2021  και στη συνέχεια Αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας  από το Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2023.  
Από τον Ιανουάριο του 2023 είναι Πρόεδρος  του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης.


Γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Δικηγόρος, πτυχιούχος της Nομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aθηνών (Πτυχίο Νομικής) και του University of Kent at Canterbury, UK (LL.M - European Competition Law, Intellectual Property, International Business Transactions και Ph.D).

Έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στο δίκαιο των εμπορικών συμβάσεων, το δίκαιο ανταγωνισμού, το δίκαιο ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ΜΜΕ, το δίκαιο διανοητικής ιδιοκτησίας και το δίκαιο πληροφορικής.

Από το 2000 μέχρι το 2004, ήταν Συντονιστής του Νομικού Τμήματος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Το 2005-2006 ήταν μέλος του εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤΤ. Από το 2004 μέχρι το 2007 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας και από το 2009 μέχρι το 2011 Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

Διδάσκει από το 2003 Δίκαιο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ «Διοίκηση και Οικονομική των Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων και Πληροφοριακών Συστημάτων». Έχει δημοσιεύσεις για θέματα εμπορικού δικαίου σε επιστημονικά περιοδικά και διάφορες δημοσιεύσεις σε ενημερωτικές εκδόσεις του εξωτερικού σχετικά με το δίκαιο του ανταγωνισμού και το εταιρικό δίκαιο.